Postup přípravy receptu Dort z masccarpone:
Masccarpone smícháme s vanilkovým cukrem a cukrem dle chuti a rozpustíme dle návodu na baličku, 12 plátků želatiny, tu nalijeme do misky s masccarpome a smícháme (hmota může zhrudkovatět, proto je dobré celou hmotu nalít do šlehače a rozšlehat,aby se udělala jemná hmota). Na 5 minut dáme do lednice na ztuhnutí.
Mezitím si rozdělíme korpusy a můžeme potřít marmeládou nebo dát na jednotlivé korpusy ovoce (výborné jsou boruvky nebo jahody). Vyndáme hmotu z lednice (můžeme rozdělit hmotu na tři díly a do každé dát různou potravinářskou barvu, aby to bylo veselejší. Toto zvlášť ocení děti.) a klademe na jednotlivé korpusy, tak aby vznikl patrový dort. Dáme do lednice a ušleháme šlehačku, do které přidáme ztužovač. 3lehačku použijeme jako zdobení na povrh dortu. Jaké zdobení na Dort z masccarpone použijete nechám již na Vás. Dobrou chuť.