Použité suroviny receptu Drůbeží jatýrka a mandlové švestky v křupavé slanině :
400 g drůbežích jatýrek
| 200 g sušených vypeckovaných švestek
| 150 g plátků anglické slaniny
| portské nebo dezertní víno nebo whisky
| olej
Postup přípravy receptu Drůbeží jatýrka a mandlové švestky v křupavé slanině :
Drůbeží jatýrka a vypeckované švestky naložíme do portského vína – nejlépe přes noc. Jatýrka zabalíme do plátku anglické slaniny, mandli vložíme do švestky místo pecky a téže zabalíme do slaniny. Slaninu nakrájíme na tak velké plátky, aby byla jatýrka nebo švestka zavinutá. Švestku se slaninou a obalená jatýrka propíchneme párátkem a osmažíme v oleji, až jsou křupavé. Chutná výborně k vínu či jinému dobrému pití.
Fotky receptu Drůbeží jatýrka a mandlové švestky v křupavé slanině :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!