Postup přípravy receptu Drůbeží kotlík s jarní zeleninou:
Polévkovou zeleninu očistíme a omyjeme. Oloupeme cibuli a česnek. Obě přísady, očistěné kuře, tymián, estragon, hřebíčky, bobkový list, zrnka pepře a plátek citronu zalijeme zhruba 1 3/4 litrem vody. Přivedeme k varu. Teplotu snížíme a zvolna tepelně upravujeme 40 min kolem bodu varu.
Mezitím očistíme chřest a oloupeme pouze jeho dolní část. Nakrájíme ho na zhruba 5cm dlouhé kousky. Špenátové listy přebereme, propláchneme a dáme okapat. Houby očistíme, nakrájíme na tenké plátky, ihned zakapeme citronovou šťávou a opečeme je na rozehřátém másle.
Kuře vyjmeme z vývaru. Odstaníme kůži, maso vykostíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Z vývaru odstraníme polévkovou zeleninu, koření a bylinky. Vložíme do něj chřest a široké nudle. Vaříme přibližně 7 minut.
Přidáme houby, špenát a maso. Prohřejeme, ale nevaříme. Omytou bazalku nakrájíme na nudličky, nasypeme do polévky a podáváme.