Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Drůbeží maso s indickou nádivkou

fotka Drůbeží maso s indickou nádivkou
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Drůbeží maso s indickou nádivkou:

1 kg krůtích prsou  |  kousek másla  |  smetana  |  koření  |  sůl  | nádivka:  | 2 lžíce vařené rýže  | 3 lžíce pokrájených na cibulce restovaných kuřecích jater  | 1 lžíce povařených sušených hub  | 1 celé vejce  | 1/2 kompotované broskve  |  lžice rozinek  |  sůl  |  koření

Postup přípravy receptu Drůbeží maso s indickou nádivkou:

Špalíček krůtích prsou rozkrajuji (rozbaluji) postupně kolem dokola tak, aby mi z něho vznikl jeden dlouhý a široký plát. Z tohoto plátu za pomoci větší jehly a silnější bílé nitě ušiju "pytel".
Nádivka: játra orestuji na troše másla s malým množstvím cibule, přidám povařené a scezené sušené houby (část šťávy z hub si nechám stranou, později jí podliji maso) přidám uvařenou rýži, 1 celé vejce, na drobno pokrájenou broskev, rozinky, ochutím. Nádivkou plním "pytel" z krůtích prsou, který jsem ušila z rozbaleného plátu, zašiju, po povrchu maso krátce osmahnu na másle, podleju, okořením dle chuti, dám péct, dokud nezměkne, podlévám masovým nebo zeleninovým vývarem nebo bujonem, přidám malinko šťávy z hub. Po dopečení maso vyndám, odstraním nitě, vychladlé nakrájím na plátky. Do štávy z masa přidám smetanu, případně drobné kousky cca 1/2 rajčete, dokořením podle chuti, promíchám a vrátím do šťávy plátky masa s nádivkou.
Servíruji s rýží, která může být ochucena a sem tam zvýrazněna například kousky lehce povařené mrkve, pórku, malým množstvím na drobno pokrájeného syrového ovoce( např. hrozna zbaveného jadérek nebo jablka), sekanými oříšky nebo mandlemi, apod. Posypu čerstvou petrželkou, ozdobím plátkem pomeranče a kouskem rajčete.


Fotky receptu Drůbeží maso s indickou nádivkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Drůbeží maso s indickou nádivkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !