Použité suroviny receptu Drůbeží omáčka se smetanou:
750 ml slepičího vývaru
| 1 cibule
| 3 lžíce sladké smetany
| 70 g hladké mouky
| 80 g másla
| nasekaná petrželka
| špetka muškátového květu
| sůl
Postup přípravy receptu Drůbeží omáčka se smetanou:
Cibuli drobně nakrájíme. V kastrolu zpěníme máslo, přidáme cibuli a krátce osmahneme. Zaprášíme moukou a vymícháme světlou cibulovou jíšku, kterou zalijeme studeným vývarem. Osolíme a ochutíme muškátovým květem. Přivedeme k varu a na mírném ohni za stálého míchání povaříme 20 minut. Pak omáčku procedíme přes síto. Vmícháme sladkou smetanu a přidáme zelenou petrželku, dochutíme. Omáčku podáváme k vařenému či pečenému masu.
Fotky receptu Drůbeží omáčka se smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!