Postup přípravy receptu Drůbeží rizoto po indicku :
Kuřecí maso pokrájíme na drobné kousky. V zapékací nádobě rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme. Osolíme (dostatečně, rýže pojme mnoho soli), přidáme kousek skořice, asi 8 kousků hřebíčku, několik kuliček nového koření, asi dva bobkové listy a lžičku kari. Doplníme ořechy pokrájenými na menší kousky a hrozinkami. Přidáme hrnek rýže. Vše orestujeme a zalijeme dvěma hrnky vody. UŽ NEMÍCHAT!!!! Přikryjeme poklicí a jakmile směs začne vřít vložíme vše na 30- 35 minut do předehřáté trouby. Po vyjmutí z trouby odklopíme a je-li rýže měkká, necháme rizoto ještě vydýchat. Pokud je třeba, dopečeme. Ozdobit může lžičkou kysané smetany a pažitkou.