Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 25.06. 2019
Dnes má svátek Ivan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Dukátové buchtičky s vinným šodó

fotka Dukátové buchtičky s vinným šodó
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 20

Použité suroviny receptu Dukátové buchtičky s vinným šodó:

Těsto:  | 600 g hladké mouky  | 180 g másla  | 80 g cukru krupice  | 25 g droždí  | 10 g citrónové kůry  | 0,75 l mléka  | 3 ks vajec  | 1 lžička soli  | Vinné šodó:  | 8 ks žloutků  | 100 g cukru krupice  | 10 g vinilínového cukru  | 0,5 l bílého vína

Postup přípravy receptu Dukátové buchtičky s vinným šodó:

Droždí promícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu prosáté hladké mouky a promícháme, až vznikne řídké těstíčko – kvásek, který necháme na teple vykynout. Do zbylé dávky prosáté mouky (trochu mouky si odložíme na vyválení těsta) přidáme vejce, zbylý cukr, jemně nastrouhanou kůru z pečlivě opláchnutého citrónu, sůl, asi 100g rozpuštěného vlažného másla, zbylou dávku vlažného mléka a vykynutý kvásek a směs pečlivě promícháme a propracujeme. Hotové těsto necháme dostatečně vykynout, potom je rozválíme na silnější prameny (válečky) o průměru 2 cm, které rozkrájíme na dílky (terče) a skládáme ve vrstvách do máslem vytřeného pekáče. Jednotlivé dílky i vrstvy promašťujeme zbylou dávkou rozpuštěného másla. Buchtičky necháme opět vykynout, na povrchu je potřeme máslem a upečeme ve středně vyhřáté troubě (180 °C) dočervena. Buchtičky po vychladnutí naporcujeme na jednotlivé porce. Šodó připravíme tak, že žloutky rozšleháme s krupicovým cukrem, zalijeme vínem a za stálého šlehání nahříváme ve vodní lázni nebo na páře až do zhoustnutí (nesmí se vařit). Do hotového šodó zamícháme vanilínový cukr. Jednotlivé porce buchtiček při vydávání poléváme teplým šodó.



Fotky receptu Dukátové buchtičky s vinným šodó:

Dukátové buchtičky s vinným šodó
Dukátové buchtičky s vinným šodó
Dukátové buchtičky s vinným šodó
Dukátové buchtičky s vinným šodó
Dukátové buchtičky s vinným šodó
Dukátové buchtičky s vinným šodó
Dukátové buchtičky s vinným šodó
Dukátové buchtičky s vinným šodó
Dukátové buchtičky s vinným šodó
Dukátové buchtičky s vinným šodó
Fotky vložil: Vlamape,MichelePrg,hlouskova,Natural,damami 
Hodnocení receptu Dukátové buchtičky s vinným šodó
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !