Použité suroviny receptu Dušená mrkev s tvarohovým krémem:
800 g mrkve
| 70 g másla
| 3 lžíce vody
| 1 špetka cukru
| dle chuti: sůl
| krém:
| 250 g tvarohu
| 1 zakysaná smetana
| dle chuti: podravka, pažitka a nať petrželky
| dle potřeby: máta
Postup přípravy receptu Dušená mrkev s tvarohovým krémem:
Mrkev očistíme a nakrájíme podélně na půlky. Pokud je moc dlouhá, tak ji nakrájíme na kusy asi 7 centimetrů dlouhé. V kastrolu rozpustíme máslo a na ně dáme mrkev. Krátce osmahneme, osolíme, přidáme špetku cukru, 3 lžíce vody. Dusíme na mírném plameni pod poklicí za občasného míchání 20 minut.
Krém:
Usekáme najemno pažitku, mátu a nať petrželky. Ve větší misce spojíme usekané bylinky, tvaroh a zakysanou smetanu. Dochutíme podravkou a nesolíme. Servírujeme s dušenou mrkvičkou na másle.
Fotky receptu Dušená mrkev s tvarohovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!