Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá Žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.09. 2017
Dnes má svátek Berta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Dušená štika s majonézou

fotka Dušená štika s majonézou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Dušená štika s majonézou:

1 celá štika cca 1,5 kg  | 2 housky  | 2 dcl mléka  | 5 vajec  | 4 lžíce čistého másla  |  citronová kůra  |  muškátový oříšek  |  sůl  |  ochucená majonéza  | 1 mrkev, petržel, malý celer  | 3 bobkové listy  | 5 kuliček nového koření  | 5 kuliček celého pepře  | na ozdobu:  |  kapary  |  citronové řezy  |  nakládané houby  |  červená a žlutá kapie

Postup přípravy receptu Dušená štika s majonézou:

Štiku vykucháme, očistíme od šupin, řádně opláchneme a odřízneme hlavu. Stáhneme celou kůži až k ocasu naruby jako rukavici (snažíme se ji nepoškodit, protože ji budeme plnit) a u ocasu odřízneme. Kůži v místě řezu po kuchání sešijeme a převrátíme zpět. Staženou rybu vložíme do pekáče, podlijeme trochou vařící vody, přikryjeme a dáme na 10 minut do vyhřáté trouby. Rybu vyjmeme a necháme vychládnout. Mezitím si namočíme na kousky natrhanou housku v mléce a nakrájíme kořenovou zeleninu nadrobno. Z vychladlé ryby vidličkou seškrábeme maso a umeleme na paštikové řezné desce. Umleté maso dáme do mísy, přidáme vymačkanou a pomletou housku, 2 lžíce másla, vejce, citronovou kůru, muškátový oříšek a dochutíme solí. Vypracujeme sekaninku, kterou naplníme rybí kůži. Na dno pekáče s vývarem po podušené rybě rozprostřeme nakrájenou zeleninu, přidáme bobkový list, nové koření a pepř, na toto lůžko postavíme naplněnou kůži a přiložíme hlavu. Přidáme zbylé máslo, přiklopíme a dusíme asi 1 hodinu. Hotovou rybu necháme na míse vychladnout, vyjmeme nit, přelijeme ji majonézou a ozdobíme řezy papriky, kaparami, naloženými houbami a citronovými řezy.


Fotky receptu Dušená štika s majonézou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dušená štika s majonézou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !