Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dušená štika s majonézou

fotka Dušená štika s majonézou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Dušená štika s majonézou:

1 celá štika cca 1,5 kg  | 2 housky  | 2 dcl mléka  | 5 vajec  | 4 lžíce čistého másla  |  citronová kůra  |  muškátový oříšek  |  sůl  |  ochucená majonéza  | 1 mrkev, petržel, malý celer  | 3 bobkové listy  | 5 kuliček nového koření  | 5 kuliček celého pepře  | na ozdobu:  |  kapary  |  citronové řezy  |  nakládané houby  |  červená a žlutá kapie

Postup přípravy receptu Dušená štika s majonézou:

Štiku vykucháme, očistíme od šupin, řádně opláchneme a odřízneme hlavu. Stáhneme celou kůži až k ocasu naruby jako rukavici (snažíme se ji nepoškodit, protože ji budeme plnit) a u ocasu odřízneme. Kůži v místě řezu po kuchání sešijeme a převrátíme zpět. Staženou rybu vložíme do pekáče, podlijeme trochou vařící vody, přikryjeme a dáme na 10 minut do vyhřáté trouby. Rybu vyjmeme a necháme vychládnout. Mezitím si namočíme na kousky natrhanou housku v mléce a nakrájíme kořenovou zeleninu nadrobno. Z vychladlé ryby vidličkou seškrábeme maso a umeleme na paštikové řezné desce. Umleté maso dáme do mísy, přidáme vymačkanou a pomletou housku, 2 lžíce másla, vejce, citronovou kůru, muškátový oříšek a dochutíme solí. Vypracujeme sekaninku, kterou naplníme rybí kůži. Na dno pekáče s vývarem po podušené rybě rozprostřeme nakrájenou zeleninu, přidáme bobkový list, nové koření a pepř, na toto lůžko postavíme naplněnou kůži a přiložíme hlavu. Přidáme zbylé máslo, přiklopíme a dusíme asi 1 hodinu. Hotovou rybu necháme na míse vychladnout, vyjmeme nit, přelijeme ji majonézou a ozdobíme řezy papriky, kaparami, naloženými houbami a citronovými řezy.


Fotky receptu Dušená štika s majonézou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dušená štika s majonézou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !