Použité suroviny receptu Dušené hovězí s bramborami:
600 g libového hovězího masa (svíčkové nebo masa na steaky)
| 2 lžíce rostlinného tuku
| dle chuti: sůl a pepř
| 3 cibule
| dle potřeby: tuk na vymaštění formy
| 700 g brambor
| 500 ml piva
| dle chuti: petrželka, bazalka a libeček
Postup přípravy receptu Dušené hovězí s bramborami:
1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájime na kousky jako na guláš. Kousky opečeme na rozehřátém tuku. Osolíme a opepříme.
2. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kolečka a krátce podusíme spolu s masem.
3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Vymastíme formu na jedno použití. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
4. Polovinu brambor poskládáme do formy. Navrch rozložíme vrstvu masa a cibule a přikryjeme zbývajícími bramborami. Osolíme, opepříme a zalijeme pivem. Dusíme zhruba 60 min. doměkka. Posypeme sekanými bylinkami a podáváme.
Fotky receptu Dušené hovězí s bramborami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!