Použité suroviny receptu Dušené hovězí s hráškovou omáčkou:
600 g zadního hovězího masa
| 1 cibule
| olej
| 1 lžička mleté sladké papriky
| 5 lžic rajského protlaku
| 400 g sterilovaného hrášku
| 1 lžíce celozrnné mouky
| strouhaný sýr na posypání
| sůl
Postup přípravy receptu Dušené hovězí s hráškovou omáčkou:
Očištěné hovězí maso nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, zakapeme ho olejem a necháme rozležet. Mezitím na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli a zaprášíme ji mletou sladkou paprikou. Přidáme maso a zprudka ho osmahneme. Když pustí šťávu, zmírníme plamen a podlijeme vroucí vodou. Dusíme doměkka. 10 minut před koncem dušení přidáme rajčatový protlak, hrášek i s nálevem a mouku smíchanou s trochou vody. Dusíme ještě chvíli a při podávání posypeme porce strouhaným sýrem. Podáváme s chlebem.
Fotky receptu Dušené hovězí s hráškovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!