Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.10. 2018
Dnes má svátek Teodor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Dušené kuře po provensálsku

fotka Dušené kuře po provensálsku
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Dušené kuře po provensálsku :

2 kuřata (asi po 1 kg), nebo 4 kuřecí stehna a 2 kuřecí prsíčka  |  několik lístků šalvěje  | bylinky: snítku tymiánu, majoránky a rozmarýnu, omyjeme a otrháme lístky as jehličky  | 3 cibule, na kousky  | 2 stroužky česneku, oloupané a rozpůlené  | 1 a 1 červená a žlutá paprika, zbavené semínek, na stejné proužky  | 80 g černých oliv bez pecek, okapané  | 3 lžíce olivového oleje  |  sůl a pepř podle chuti  | 4 lžíce rajčatového protlaku  | 300 ml bílého vína  | 300 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy receptu Dušené kuře po provensálsku :

# Celá kuřata důkladně opláchneme zevnitř i zvenku, necháme okapat a rozporcujeme na prsíčka a stehna. Z prsíček můžeme příčně odříznout křídla. Pokud použijeme koupené porce kuřete jen je omyjeme a osušíme.
# Troubu nastavíme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C) a necháme předehřát.
# Kuřecí porce potřeme ze všech stran olejem, osolíme, posypeme čerstvě umletým pepřem. Naklademe je vedle sebe do většího pekáče nebo hlubší pánve vymazané jednou lžící oleje. Pečeme v předehřáté troubě na střední příčce asi 15 minut.
# Mezitím v misce našleháme rajčatový protlak s bílým vínem.
# Pekáček nebo pánev vyjmeme z trouby, přidáme k masu nakrájenou cibuli a česnek a našlehanou směs rajčatového protlaku s vínem. Zakryjeme poklicí (alobalem) a dusíme v troubě dalších 15 minut.
# K masu přidáme nakrájené papriky, olivy, tymián, majoránku a rozmarýn. Podlijeme vše zeleninovým vývarem. Vložíme zpět do trouby a pečeme bez pokličky dalších 25 minut až dozlatova.
# Podáváme s pečenými bramborami nebo chlebem či bagetou a zapíjíme nejlépe vínem, které jsme použili k vaření.


Fotky receptu Dušené kuře po provensálsku :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dušené kuře po provensálsku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !