Postup přípravy receptu Dušené roštenky se žampiony:
Roštěnky lehce naklepeme, na krajích nařízneme, aby se při pečení nekroutily, trochu osolíme a okořeníme. Na prudce rozpáleném sádle po obou stranách rychle opečeme. Přendáme na talíř a v témže sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Roštěnky vrátíme na cibulový podklad, podlijeme cca 1/2 l vody a pod pokličkou dusíme do měkka (asi 30 minut). Ke konci dušení přidáme asi 5 žampionů pokrájených na plátky a dusíme ještě 10 – 15 minut. Když jsou žampiony a maso měkké, odklopíme pokličku a necháme vodu vysmahnout. Zaprášíme 1 lžící mouky, podlijeme 3 dcl vody a cca ještě 1 – 3 minuty povaříme. Dle chuti přidáme sůl a koření na „Roštěnky“.
Na talíři zdobíme čerstvou, na kolečka nakrájenou cibulí, nebo paprikou.