Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.10. 2018
Dnes má svátek Vendelín
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Dušené telecí maso na šalvěji, bílém víně a smetaně

fotka Dušené telecí maso na šalvěji, bílém víně a smetaně
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Dušené telecí maso na šalvěji, bílém víně a smetaně:

1 lžíce oleje  | 1 lžíce másla  | 700 g vykostěné telecí plece nebo nožičky, nakrájené na kostky  | 4 lžíce hladké mouky  | 1 cibule najemno nasekaná  | 20 lístků sušené šalvěje  | 100 ml suchého bílého vína  |  sůl  |  černý mletý pepř  | 40 ml smetany na šlehání

Postup přípravy receptu Dušené telecí maso na šalvěji, bílém víně a smetaně:

1. Do pánve dejte olej a máslo a postavte ji na prudký plamen. Mouku nasypte na talíř a obalte v ní kousky telecího. Maso osmahněte v rozpáleném tuku dohněda za občasného otáčení; trvá to asi deset minut. (Pokud nemáte dostatečně velkou pánev, rozdělte maso na několik částí a raději opečte postupně.)

2. Osmahnuté maso vyjměte, trochu stáhněte plamen a na pánev vhoďte cibuli a šalvěj. Přibližně čtyři minuty míchejte, cibule by měla získat světlezlatou barvu. Pak do pánve vraťte maso, přilijte víno a dřevěnou vařečkou odškrabujte všechny přípečky. Pokud by se víno příliš vyvařilo, můžete přidat jednu nebo dvě lžíce vody.

3. Přilijte smetanu, zlehka osolte a opepřete, promíchejte a pánev zakryjte pokličkou. Stáhněte plamen a maso duste doměkka; mělo by stačit půl hodiny. Podávejte s bramborovými noky, případně s rýží.

Připravte si dopředu Dušeným jídlům příprava předem a následné odležení vždycky jen prospěje! Pokrm můžete připravit až s dvoudenním předstihem, jen ho po vychladnutí uložte do ledničky. Před podáváním přilijte do omáčky dvě lžíce vody a i s masem ji ohřejte na sporáku nebo v troubě při 180 stupních.


Fotky receptu Dušené telecí maso na šalvěji, bílém víně a smetaně:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dušené telecí maso na šalvěji, bílém
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Stříbrňáky