Použité suroviny receptu Dušené telecí maso s pórkem:
700 g telecí plece bez kosti
| 1 pórek
| 50 g hladké mouky
| 1 malá cibule
| 150 g másla
| Solčanka
| ¼ lžičky mletého muškátového květu
| 600 ml vývaru ze zeleninového bujónu
Postup přípravy receptu Dušené telecí maso s pórkem:
Telecí maso nakrájíme na nudličky, ochutíme Solčankou a obalíme v hladcé mouce. Rozpustíme 100 g másla a osmahneme na něm maso ze všech stran. Vsypeme najemno nakrájenou cibuli a chvíli restujeme. Podlijeme částí vývaru, přidáme muškátový květ a dusíme pod pokličkou. Během vaření občas maso s cibulí promícháme a podle potřeby podléváme vývarem. Zbylé máslo rozpustíme a osmahneme na něm na tenká kolečka nakrájený pórek, který jemně osolíme. K měkkému masu přidáme osmahnutý pórek a necháme přejít varem. Podáváme s rýží parboiled.
Fotky receptu Dušené telecí maso s pórkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!