Použité suroviny receptu Dvojoříškový čokoládový dort:
150 g oloupaných mandlí
| 150 g vlašských ořechů
| 300 g té nejlepší čokolády na vaření
| vrchovatá lžička kvalitního kakaového prášku
| 225 g másla
| 100 g cukru krystal
| 6 vajec
| špetka soli
Postup přípravy receptu Dvojoříškový čokoládový dort:
Troubu vyhřejte na 190 stupňů. Dno dortové formy o průměru 20 cm vyložte mastným pečícím papírem, potom vymažte i strany a vysypte celou formu moukou. Mandle a ořechy nasekejte najemno (nejlépe v robotu). Přidejte čokoládu a kakao a mixujte ještě asi půl minuty, aby se čokoláda důkladně rozmělnila. Potom směs vložte do mísy. Máslo a cukr utřete dohladka, pak začněta po jednom přidávat žloutky a nakonec vše promíchejte s čokoládovou směsí. V jiné míse ušlehejte bílky se špetkou soli. Sníh opatně přimíchejte do těsta a vše nalijte do formy. Pečte v předehřáté troubě asi hodinu. Že je dort už upečený, poznáte celkem snadno - píchněte do něj párátkem nebo špičkou nože. Pokud se těsto nelepí, dort by měl být hotový. Podávejte se šlehačkou.
Fotky receptu Dvojoříškový čokoládový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!