Vložil: | Veronik |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Džusové řezy :
2 dl pomerančové Fanty nebo Mirindy
| 500 g polohrubé mouky
| 250 g krystalového cukru
| 1 celé vejce
| 1 prášek do pečiva
| 2 dl oleje
| 1/2 l pomerančového džusu
| 1 vanilkový pudink
| kompotované ovoce (broskve, mandarinky, ananas)
| 1/4 l šlehačky
Postup přípravy receptu Džusové řezy :
Ušleháme vejce s cukrem, postupně zašleháváme olej. Do mouky přidáme prášek do pečiva a vmícháme do ušlehané hmoty. Nakonec přidáme Fantu (zdá-li se nám těsto příliš řídké, dáme limonády o něco méně). Těsto vlijeme na vymazaný plech a pečeme na 180 °C cca 20 minut - až než je upečeno.
Mezitím uvaříme z džusu pudink. Pomerančový se hodí prakticky na všechno ovoce, ale můžeme samozřejmě použít džus podle druhu ovoce, kterým chceme zdobit. Například broskve - broskvový džus, ananas - ananasový džus atd. Je také možné použit kompotovou vodu a džusem jen doplnit množství do půl litru. Upečenou buchtu poklademe okapaným ovocem a zalijeme připravenou džusovou hmotou. Necháme v chladničce ztuhnout a poté nakrájíme na kostky, které zdobíme šlehačkou.
Fotky receptu Džusové řezy :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!