Použité suroviny receptu Empanada s tresčí nádivkou a rozinkami:
1200 g hladké mouky
| 1/2 l mléka
| 3 vejce
| 100 g másla
| 40 g kvasnic
| 1 lžička soli
| nádivka:
| 1/4 l olivového oleje
| 2 cibule nakrájené na kostičky
| 2 drobně nakrájené papriky
| 1 kg drobně nakrájené tresky
| 150 g rozinek
Postup přípravy receptu Empanada s tresčí nádivkou a rozinkami:
Připravíme si vláčné těsto a necháme je v ledničce odležet.
Z uvedených ingrediencí uděláme nádivku. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, vyválíme je v plát. Jeden plát dáme na vymaštěný plech, rozprostřeme nádivku a zakryjeme druhým plátem. Potřeme rozšlehaným vejcem, těsto propícháme vidličkou a pečeme cca 20 minut v horké troubě.
Podáváme teplé i studené k vínu nebo pivu.
Fotky receptu Empanada s tresčí nádivkou a rozinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!