Postup přípravy receptu Falešný jelení guláš:
Hovězí maso očistěte a nakrájejte na kostky. Cibule
nasekejte najemno a orestujte na oleji dozlatova.
Přidejte nakrájené maso a osmahněte. Přilijte 300 ml
vývaru, ochuťte solí, mletým černým pepřem a špetkou
kmínu. Přidejte bobkové listy, tymián, rozmarýn a
prolisovaný česnek. Přiklopte poklicí, vložte do vyhřáté trouby a duste při 170 stupních Celsia asi
30 minut. Hrnec s gulášem přendejte na plotnu a téměř
měkké maso zaprašte hladkou moukou a paprikou. Krátce
orestujte, zalijte červeným vínem a zbylým vývarem a
přidejte majoránku s jalovcem. Vařte ještě asi 20 minut, až je maso měkké. Dochuťte solí a pepřem,
ozdobte cibulkou pokrájenou na kolečka.