50 g tučného ze šunky nebo slaniny
| 1 malá cibule
| 2 stroužky česneku
| 6 malých artyčoků
| 2 lžíce citrónové šťávy
| sůl
| 250 g farfalle (motýlci)
| 4 lžíce olivového oleje
| 1/8 l vývaru
| čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu Farfalle s artyčoky:
Tlusté od šunky nebo slaninu nakrájejte na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek odděleně najemno nakrájejte. Artyčoky opláchněte, vnější listy odlomte a špičky zbývajících odstřihněte. Artyčoky svisle rozkrojte na osminky, ze srdíčka odstraňte chmýří a ihned zakapejte citrónovou šťávou. Ve vhodné nádobě přiveďte k varu osolenou vodu. Vsypte těstoviny a vařte "na skus" podle návodu na obalu. Mezitím rozehřejte olej. Vyškvařte tlusté od šunky nebo slaninu. Zpěňte cibuli a česnek. Přidejte artyčoky a krátce opečte. Přilijte vývar, osolte, opepřete a doměkka duste přibližně 5 minut (sterilované artyčoky nechejte okapat, překrojte a pouze je prohřejte). Těstoviny sceďte a nechejte okapat. Ihned je promíchejte s artyčoky a podávejte posypané parmazánem nebo pecorinem.
Fotky receptu Farfalle s artyčoky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!