Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.06. 2018
Dnes má svátek Jan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Fatayer sabanech (špenátové taštičky)

fotka Fatayer sabanech (špenátové taštičky)
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Fatayer sabanech (špenátové taštičky):

Těsto: 500 g mouky polohrubé  | 150 ml olivového eleje  | 1 lžička soli  | 1,5 lžičky sušeného droždí namočeného do 250 ml teplé vody  | Náplň 250 g jemně nasekaného čerstvého špenátu  | 1 střední cibule  | 50 g piniových oříšků  | 1 lžíce sumachu  | 1 citron šťáva  | 1 lžička olivového oleje  | 1 lžíce slunečnicového oleje  | 1 lžička soli  | 1 lžička pepře

Postup přípravy receptu Fatayer sabanech (špenátové taštičky):

Namočte sušené droždí do 250 ml vlažné vody, nechejte odstát asi 5 minut. Sůl a mouku dejte do velké mísy a promíchejte. Uprostřed udělejte důlek, přidejte do směsi droždí ještě olivový olej a pak postupně tuto směs zapracovávejte do mouky. Těsto je potřeba hnětat asi 15 minut, dokud nezískáte měkké vlhké těsto, které se nelepí ke stěnám mísy. Potřete povrch troškou olivového oleje, přikryjte čistou utěrkou a ponechejte na teplém místě jednu až jeden a půl hodiny, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Náplň připravte následujícím způsobem. Rozehřejte olej na pánvi a osmažte na mírném plameni piniové oříšky do zlatova. Osušte na paírovém ubrousku a odložte stranou. Nasekejte špenát a zvlášť i cibuli vymačkejte přebytečnou tekutinu a odložte stranou. Cibuli smažte asi dvě minuty, pak přidejte špenát a míchejte na pánvi asi tři minuty, dokud špenát nezměkne. přidejte sumach, sůl, pepř, citrónovou šťávu a piniové oříšky. Dobře promíchejte a sundejte z plamene.

Vyválejte těsto na 1 cm tloušťku. Nakrájejte na čtverce o straně 9 cm, do středu položte vrchovatou čajovou lžičku náplně, spojte rohy k sobě a pevně ve středu stiskněte.

Špenátové taštičky položte na vymaštěný plech a povrch potřete olivovým olejem. Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte 10 - 15 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.

Jsou skvělé třeba na pikniky, lze zmrazit a péct až těsně před příchodem návštěvy.


Fotky receptu Fatayer sabanech (špenátové taštičky):

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Fatayer sabanech (špenátové taštičky)
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !