200 g suchých fazolí
| 30 g uzené slaniny
| 40 g cibule
| 400 g kysaného zelí
| 200 g brambor
| sůl
Postup přípravy receptu Fazole s kysaným zelím:
Fazole přebereme a zalijeme studenou vodou a necháme namočené do druhého dne. Potom je uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Zbytek vody necháme odpařit. Na kostky nakrájenou slaninu osmažíme dozlatova, přidáme očištěnou na drobno nasekanou cibuli, kterou osmahneme. Přidáme nakrájené zelí, na kostky nakrájené brambory, podlijeme trochou vody a udusíme doměkka. Nakonec k pokrmu přimícháme měkké fazole a dochutíme solí. Podáváme k vařenému uzenému masu nebo k jiným uzeným výrobkům.
Fotky receptu Fazole s kysaným zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!