Použité suroviny receptu Fazole s uzeným a švestkami:
200 g suchých bílých fazolí
| 2 malé brambory
| 250 g cibule
| 500 g uzeného bez kostí
| 2 lžíce másla
| 450 g mraženého hrášku
| 200 g diabetického švestkového kompotu (bez pecek)
| sůl
| pepř
| 1 svazek petrželky
Postup přípravy receptu Fazole s uzeným a švestkami:
Fazole večer namočíme tak, aby byly ponořené do vody, a následujícího dne je ve stejné vodě vaříme asi 40 minut doměkka. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a podélně nakrájíme na osminky. Uzené nakrájíme na kousky velikosti sousta. Máslo rozehřejeme na velké pánvi a uzené na něm orestujeme. Přidáme cibuli a podusíme. Obojí pak spolu s brambory a mraženým hráškem přidáme k fazolím a vaříme dalších 20 minut. Švestky slijeme, necháme okapat a krátce před podáváním je spolu s ostatními přísadami na pánvi ohřejeme. Vše ochutíme solí a pepřem. Petrželku omyjeme, otrháme lístky, nasekáme je a ozdobíme jimi pokrm.
Fotky receptu Fazole s uzeným a švestkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!