1 kg suchých fazolí
| 3 větší cibule
| 150 g rajčatového protlaku
| 2 paličky česneku
| 300 g mletého masa
| 150 g paprikové klobásy
| 250 g cukety
| 2 masité papriky
| rostlinný olej
| 1 velký ostrý kečup
| pepř
| vegeta
| sójová omáčka
| oregano
| tabasco
| 1 lžička zázvoru
| 1-2 kostky bujónu
| sůl
Postup přípravy receptu Fazole z Vysočiny :
Fazole den předem namočíme a pak uvaříme s cibulí téměř doměkka. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, osmahneme mleté maso, česnek nakrájený na plátky, rajský protlak a zalijeme vodou. Přidáme veškeré koření a za občasného míchání dusíme asi 20 minut. Potom přidáme papriky nakrájené na proužky, oloupanou cuketu nakrájenou na kostičky a uvařené neslité fazole. Dusíme tak dlouho, dokud fazole nezměknou. Nakonec doplníme kečupem, klobásou nakrájenou na kolečka a krátce povaříme. Fazole s klobásou vydusíme do středně husté omáčky. Dochutíme solí a kořením. Podáváme s chlebem.
Fotky receptu Fazole z Vysočiny :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!