Použité suroviny receptu Fazolková polévka s krevetami:
500 ml drůbeží vývar
| 2 lžíce máslo
| 250 g fazolky (mražené)
| 150 g krevety
| 250 ml smetana ke šlehání
| dle chuti: sůl
| 4 lžíce hotová jíška
| 1 ks cibule
| dle chuti: nasekaná petrželka
Postup přípravy receptu Fazolková polévka s krevetami:
Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Fazolky necháme rozmrazit a případně je nakrájíme na menší kousky. Krevety omyjeme a necháme okapat.
Na pánvi zpěníme máslo a cibuli na něm orestujeme, pak přidáme rozmrazené fazolky. Lehce je osmahneme, zalijeme vývarem a vaříme je doměkka. Pak je rozmixujeme a zalijeme částí smetany. Polévku zahustíme instatní jíškou a vaříme do zhoustnutí. Stačí 1 - 2 minutky. Pak polévku zalijeme zbylou smetanou, prohřejeme ji, přidáme krevety a nakonec ji osolíme a opepříme.
Polévku podáváme s bílým pečivem a zdobíme ji nasekanou petrželkou.
Fotky receptu Fazolková polévka s krevetami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!