Postup přípravy receptu Fazolovo-žampionové krokety:
Adzuki přes noc namočené vařte 35 – 40 minut do měkka. Potom slijte přebytečnou tekutinu. Mezitím na pánvi rozpalte tuk a při mírné teplotě duste 5 minut nakrájené žampióny, rozetřený česnek a chili lusky. Posypte moukou a za stálého míchání při mírné teplotě dále poduste. Odstavte, přimíchejte uvařené adzuki a silně ochuťte solí a pepřem. Místo koření můžete do kroketového těsta vmíchat také čerstvé bylinky.
Několik hodin nechejte v chladnu. Z hmoty formujte asi 1 cm silné krokety. Obalte je nejdříve v rozšlehaném vejci a po té v ječné mouce a opečte 4 – 5 minut z obou stran v rozpáleném oleji. Servírujte horké.
Fotky receptu Fazolovo-žampionové krokety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!