Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Fenykl s rajčaty a bílým vínem

fotka Fenykl s rajčaty a bílým vínem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Fenykl s rajčaty a bílým vínem:

4 bulvy fenyklu  |  sůl  |  pepř  |  případně cukr na ochucení  | 2 lžíce extra panenského olivového oleje  | 4 zralá rajčata, nahoře křížem naříznutá  | 2 rozdrcené stroužky česneku  | špetku mletého nebo drceného chilli  | 1 lžičku rozemnutého sušeného tymiánu  | 150  ml suchého bílého vína  | 100 ml zeleninového vývaru (z kostky)  |  nasekanou petrželku k podávání

Postup přípravy receptu Fenykl s rajčaty a bílým vínem:

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Fenykl zbavte ovadlých listů a nakrájejte podélně na čtvrtky (pokud jsou větší, klidně je ještě rozpulte). Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm osmahněte fenykl, aby hezky zezlátl. Pomocí děrované naběračky ho pak přeneste do zapékací formy, řeznou plochou nahoru.
Zatímco se opéká fenykl, spařte rajčata vroucí vodou, po minutě je přelijte vodou studenou a pak z nich stáhněte slupku a nahrubo je nakrájejte.
V pánvi po fenyklu opečte česnek, zasypte ho chilli i tymiánem a asi půl minuty opékejte. Přidejte rajčata i s vyteklou šťávou, promíchejte a tři minuty vařte. Poté vlijte víno, uveďte do varu a minutu vařte. Nakonec přidejte vývar a povařte ještě dvě až tři minuty.
Osolte a opepřete, případně dochuťte špetkou cukru. Takto připravenou omáčku přelijte přes fenykl. Zapékací formu přikryjte alobalem a vložte na střední drážku v troubě. Duste asi hodinu, dokud fenykl dokonale nezvláční. Podávejte posypaný čerstvou petrželkou.


Fotky receptu Fenykl s rajčaty a bílým vínem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Fenykl s rajčaty a bílým vínem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka