Použité suroviny receptu Filety z okouníka s ořechy:
8 filetů z okouníka
| 125 ml celých pekanových nebo lískových oříšků
| 1 lžíce olivového oleje
| 125 ml grapefruitového džusu
| 2-3 lžíce bílého neslazeného jogurtu
| 2 lžíce nasekané zelené petržele
| sůl
| pepř
| med
Postup přípravy receptu Filety z okouníka s ořechy:
Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Ořechy rozprostřeme na plech a necháme v troubě zezlátnout. Filety ochutíme, rozložíme na alobal a potřeme olejem. Balíček uzavřeme a v troubě pečeme 6-8 minut. V kastrůlku přivedeme k varu grapefruitovou šťávu a třetinu necháme odpařit. Přidáme trochu medu a hrubě nasekané ořechy a necháme lehce 2 minuty povařit. Odstavíme a vmícháme petrželku, jogurt a dochutíme. Filety rozdělíme na talíře a přelijeme ořechovou omáčkou.
Fotky receptu Filety z okouníka s ořechy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!