1 větší pórek
| pepř
| 500 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
| 300 g rýže
| 500 g lososového filé (kdo nemá rád, nahradí jinou pevnou rybou)
| nastrouhaná kůra a šťáva z jednoho citronu
| petrželka
Postup přípravy receptu Fišolík v mikrovlnce:
Do hlubší mikrovlnné nádoby dejte na plátky nakrájený pórek, opepřete, přidejte 4 lžíce vývaru a vlňte přikryté 5 minut.
Přidejte rýži, zbytek vývaru, zamíchejte a vlňte přikryté dalších 10 minut. Přidejte rybu nakrájenou na kostky, zamíchejte a vařte ještě 5 minut. Přidejte kůru a šťávu z citronu a nasekanou petrželku. (Kdo potřebuje dosolí, ale pozor!! Vývar je většinou slaný). Zamíchejte.
Servírujte ozdobené petrželkou.
Fotky receptu Fišolík v mikrovlnce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!