Použité suroviny receptu Francouzská roštěná podle vinaře:
4 plátky roštěnec o hmotnosti cca 15 dkg
| 1 lžička máslo
| 1 ks cibule
| 10 dkg žampiony
| 1 dcl červené víno
| 1 dcl zakysaná smetana
| sůl, pepř
| olej na pečení
Postup přípravy receptu Francouzská roštěná podle vinaře:
Omyté plátky masa lehce naklepeme. Na pánev dáme rozpálit tuk, maso opékáme po obou stranách. Až poté maso osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme cca 10 minut. Maso rozhrneme, na dno dáme máslo, najemno nakrájenou cibuli a plátky žampionů. Podlijeme vínem a pod poklicí dusíme ještě dalších cca 5 minut. Na závěr vmícháme zakysanou smetanu a podle potřeby dosolíme. Maso podáváme s petrželkovou ozdobou.
Příloha: těstoviny - zejména špenátové nudle, rýže
Fotky receptu Francouzská roštěná podle vinaře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!