Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 27.06. 2019
Dnes má svátek Ladislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Francouzský hruškový koláč

fotka Francouzský hruškový koláč
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Francouzský hruškový koláč:

4 až 5 zralých hrušek  | 150 g mouky  | 100 g cukru  | 2 vejce  | 10 cl mléka  | 3 polévkové lžíce oleje  | 2 kávové lžičky prášku do pečiva  | 1 špetka soli  | na polití:  | 80 g másla  | 1 vejce  | 3 polévkové lžíce cukru

Postup přípravy receptu Francouzský hruškový koláč:

Do mísy dejte cukr, 2 vejce a špetku soli. Vyšlehejte do bíla. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a přimíchejte to do vaječné směsi a nakonec pomalu vmíchejte mléko smíchané s olejem.
Dejte si předehřát troubu na 180 °C. Dno dortové formy vyložte voskovým papírem, lépe se pak koláč vyklopí. Dobře celou formu vymažte máslem a vysypte moukou. Pak do formy vylejte půlku těsta.
Okrájejte slupky z hrušek, odjádřete je a nakrájejte hrušky na lamely a poklaďte je do nalitého těsta. Potom na ně nalejte zbytek těsta. Dejte do trouby a pečte po dobu 30 min na 180 °C.
V té době si připravte vaši polevu. Nechejte rozpustit máslo na velice slabém ohni. Pak do rozehřátého másla přidejte 3 lžíce cukru a vejce a znovu vše dobře zamíchejte.
Když se koléč pekl 30 min. vyjměte jej z trouby, na jeho povrch nalejte směs z másla, propíchejte vidličkou či nožem a dejte znova zapéct po dobu 20 min.
Pak vyjměte z trouby a nechejte koláč vystydnout v jeho formě. Věřte mi, po vystydlém koláči se jen zapráší.



Fotky receptu Francouzský hruškový koláč:

Francouzský hruškový koláč
Fotky vložil: allka 
Hodnocení receptu Francouzský hruškový koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !