Vložil: | Madarona |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 15 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Garnáty s paprikou a špenátem:
3 lžíce slunečnicového oleje
| 2 velké stroužky česneku, pokrájené na tenká kolečka
| 1 malou červenou papriku bez semínek, pokrájenou na tenké plátky
| 200 g mražených syrových garnátů bez krunýřků, romražených a osušených
| 2 lžíce thajské rybí omáčky
| 100 g mladých lístků špenátu
Postup přípravy receptu Garnáty s paprikou a špenátem:
Postavte wok nad plamen. Až ucítíte vůni rozehřátého kovu, vlijte dvě lžíce oleje, počkejte pár vteřin a přihoďte česnek. Jakmile zezlátne, děrovanou naběračkou ho vyjměte a položte na talíř vyložený kuchyňským papírem.
Do woku vsypte papriku a opékejte ji do změknutí; postačí tak minuta. Dejte ji stranou, přidejte poslední lžíci oleje a nechte ho rozpálit. Vsypte garnáty a za stálého míchání je dvě až tři minuty smažte – měly by krásně zkřehnout a zezlátnout. Potom je zalijte rybí omáčkou.
Přidejte špenát a vařte, dokud nezvláční. Poté do woku přidejte osmažený česnek i papriku, promíchejte a neste na stůl.
Fotky receptu Garnáty s paprikou a špenátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!