Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Gaura – nitái halva

fotka Gaura – nitái halva
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Gaura – nitái halva:

2 hrnky hrubé krupice  | 3 hrnky přírodního cukru  | 1 hrnek másla  | 6 až 6 1/2 hrnků vody  | 1/2 hrnku rozinek, propláchnutých  |  sezonní ovoce (nemusí být)

Postup přípravy receptu Gaura – nitái halva:

1. Silnostěnný hrnec postavte na střední plamen, nasypte do něj cukr a občas zamíchejte. Jakmile se cukr začne rozpouštět a hnědnout, zrychlete míchání a dávejte pozor, aby se nepřipálil. Když je asi polovina cukru roztavená, přilejte horkou vodu s rozinkami a krátce povařte, dokud se karamel nerozpustí.
2. Vezměte další hrnec se silným dnem a rozpusťte v něm máslo. Přisypte krupici a za častého míchání ji pražte, dokud zrníčka nezískají světle hnědou barvu a oříškovou vůni. Umění připravit dobrou halvu spočívá právě ve velice pečlivém a stejnoměrném opražení krupice; dejte si tedy záležet.
3. Snižte plamen na minimum a opatrně ke krupici přilejte horký karamel s rozinkami. Dávejte pozor, protože tekutina může v rozpálené krupici způsobit menší explozi. Nejlepší je upraženou krupici pro jistotu na chvíli odstavit z plamene, počkat, až se hrnec trochu ochladí, a teprve potom přilít tekutinu.
4. Důkladně zamíchejte, aby se netvořily hrudky, a jakmile začne směs houstnout, přikryjte hrnec poklicí. Občas ji zdvihněte a halvu zamíchejte, aby se nepřipálila. Vařte tak dlouho, až se veškerá tekutina vstřebá. Zrníčka krupice by měla být stejnoměrně, v celém hrnci, pěkně nabobtnalá a sklovitá.
5. Asi pět minut před koncem vaření můžete přidat vyloupané a rozpůlené švestky nebo jiné ovoce; záleží výhradně na vaší chuti.


Fotky receptu Gaura – nitái halva:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Gaura – nitái halva
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles