Použité suroviny receptu Grapefruitové želé s bílým rybízem:
200 g bílého rybízu
| 800 ml grapefruitové šťávy
| 500 g želírovacího cukru 2:1
Postup přípravy receptu Grapefruitové želé s bílým rybízem:
1. Rybíz omyjeme, necháme okapat a odstopkujeme. Grapefruitovou šťávu smícháme v hrnci s želírovacím cukrem. Uvedeme do varu a za stálého míchání prudce vaříme dál asi 2 minuty.
2. Vmícháme rybíz, za stálého míchání opět uvedeme do varu a krátce povaříme. Horké želé naplníme do čistých sklenic 2 cm pod okraj, zavíčkujeme a na 5 minut postavíme dnem vzhůru.
Sterilování víček:
Kovová víčka ze zavařovacích sklenic ponoříme na šest minut do vroucí vody. Vyndáme je kuchyňskými kleštičkami a necháme odkapat na utěrce.
Rada: Dobu přípravy zavařenin a želé doporučenou v receptech můžeme zkrátit vařením v tlakovém hrnci. Také tekutiny nebudeme potřebovat tolik - zhruba jen poloviční množství.
Fotky receptu Grapefruitové želé s bílým rybízem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!