2 červené papriky
| 30 ml panenského olivového oleje
| 60 ml čestvé strouhanky
| nakrájený stroužek česneku
| 5 ml scezených nakládaných kaparů
| 10 nahrubo nakrájených černých oliv bez pecek
| 15 ml nasekaného čerstvého oregana
| 15 ml nasekané čerstvé petrželky
| dle chuti: čerstvě mletý černý pepř a sůl
Postup přípravy receptu Gratinovaná paprika:
Papriky položíme na rozpálený gril a opečeme dočerna, pak je vyjmeme a vložíme do igelitového sáčku a necháme vychladnout. Studené papriky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a podélně nakrájíme. Trochou oleje vymastíme malý pekáček a papriky do něj vložíme. Navrch nasypeme zbývající suroviny, pokapeme zbytkem olivového oleje, opepříme a osolíme. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme asi 20 minut, dokud strouhanka nezměkne. Ozdobíme čerstvými bylinkami a ihned podáváme.
Fotky receptu Gratinovaná paprika:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!