400 g libového vepřového masa z plece
| 100 g másla
| 100 g hladké mouky
| 200 g strouhaného sýra (eidam, primátor)
| 2 rajčata
| 1 lžíce kečupu
| 2 žloutky
| 2 dcl mléka
| 2 dcl smetany
| sůl
| pepř
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Gratinované řízečky:
Maso nakrájíme na malé plátky, které osmahneme na oleji a vložíme do pekáčku nebo zapékací misky. Z másla, mouky, smetany a mléka připravíme bešamel, do něj vmícháme polovinu nastrouhaného sýra a žloutky, jemně osolíme a opepříme. Na maso v pekáčku položíme plátky předem spařených a oloupaných rajčat a ještě zakapeme kečupem. Pak vše zalijeme bešamelem, navrch nasypeme zbylý strouhaný sýr a zapečeme.
Fotky receptu Gratinované řízečky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!