Použité suroviny receptu Grilované hrušky s jablky a vanilková omáčka :
4 ks menší tvrdší hrušky
| 4 ks menší tvrdší jablka
| 80 g rybízové marmelády
| 1 lžička slivovice
| 2 lžičky rozsekaných mandlí
| na ozdobu meduňkové lístky
| omáčka:
| 3 ks žloutky
| 2 lžíce vanilkového cukru
| 370 ml mléka
Postup přípravy receptu Grilované hrušky s jablky a vanilková omáčka :
Hrušky a jablka omyjeme, osušíme a podélně jim odřízeneme vrchní část se stopkou, kterou odložíme.
Dužninu s jaderníkem opatrně vypíchneme nebo vydlabeme. Ovocnou dutinu plníme po lžičkách rybízovou marmeládou promíchanou se slivovicí a mandlemi. Vršky zakryjeme skrojenými částmi a ovoce grilujeme, dokud slupka nezíská zlatavou barvu. Grilované grušky a jablka podáváme teplé s vanilkovou omáčkou.
Vanilková omáčka: V misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Mléko zahřejeme téměř k bodu varu a za stálého míchání k němu vléváme vaječnou směs. Při nízké teplotě mícháme 5 minut, až směs částečně zhoustne, ale nevaříme! Krém mícháme do vychlazení, aby na něm nevznikl škraloup.
Fotky receptu Grilované hrušky s jablky a vanilková omáčka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!