Použité suroviny receptu Polenta s česnekovým máslem:
250 ml mléka
| 250 ml vývaru z kostky
| 80 g česnekového másla
| dle chuti: sůl a muškátový oříšek
| 150 g kukuřičné krupice
| 1 vejce
| 1 žloutek
| dle chuti: rozmarýn
| 1 feferonka
| 2 stroužky česneku
Postup přípravy receptu Polenta s česnekovým máslem:
Svaříme mléko s vývarem a 2 lžícemi česnekového másla. Osolíme je a ochutíme muškátem. Vmícháme krupici a za stálého míchání asi 40 minut vaříme. Do těsta přimícháme vejce se žloutkem. Polentu naneseme ve vrstvě silné asi 1 a 1/2 cm na plech a necháme vychladnout. Rozmarýn otrháme. Česnek oloupeme a spolu s feferonkou najemno nasekáme a osmahneme na oleji. Spaříme a oloupeme rajčata. Nakrájíme na kousky a nasypeme do pánve. Omáčku osolíme a přikrytou dusíme. Předehřejeme gril. Polentu nakrájíme na kusy a po každé straně 4 minuty grilujeme. Podáváme potřené česnekovým máslem a bylinkovou omáčkou.