4 nožky libové klobásy
| 150 g nakrájené anglické slaniny
| 4 hrubší krajíčky tmavého chleba
| 2 celé cibule
| 2 zelené papriky
| 4 rajčata
| 1 malá lžíce sladké papriky
| 1/4 lžičky mletého pepře
| 150 g strouhaného sýru
Postup přípravy receptu Špíz na jehle:
Libovou klobásu nakrájíme na kolečka, společně s cibulí a rajčaty. Tmavý chléb nakrájíme na hrubší kostičky, který obalíme anglickou slaninou. Papriku na silnější plátky.
Na jehlu střídavě napichujeme kolečko libové klobásy, kostičku chleba obalenou v anglické slanině, kolečko rajčete, cibule, hrubší plátek zelené papriky.
Takto připravenou jehlu okořeníme sladkou paprikou a pepřem. Opečeme nad ohněm. Když máme špíz hotový, posypeme jej strouhaným sýrem a podáváme s kremžskou hořčicí.