Použité suroviny receptu Grilovaný platýs s bylinkovým sýrem:
500 ml zeleninového vývaru
| 1 bobkový list
| 4 filety z platýse
| 1 stroužek česneku
| 4 lžíce čerstvého sýra
| 20 g strouhaného parmazánu
| 2 cukety
| 4 rajčata
| 1 cibule
| 2 lžíce citronové šťávy
| dle chuti: sůl
| dle chuti: drcené nové koření
| dle potřeby: snítky tymiánu
Postup přípravy receptu Grilovaný platýs s bylinkovým sýrem:
Uvedeme do varu zeleninový vývar s bobkovým listem. Rybu omyjeme ve studené vodě a ve vývaru povaříme na velmi mírném ohni 5 min. Vyjmeme a vložíme do zapékací formy. Česnek oloupeme a prolisujeme. Tymián omyjeme, osušíme a otrháme lístky. Obojí promícháme s čerstvým sýrem. Předehřejeme gril v troubě. Filety z platýse potřeme bylinkovým čerstvým sýrem a posypeme parmazánem. Grilujeme asi 10 min. Cukety a rajčata omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Vše podusíme na oleji 6-8 min. Osolíme, ochutíme citronovou šťávou a novým kořením. Hotový pokrm ozdobíme tymiánem.
Fotky receptu Grilovaný platýs s bylinkovým sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!