350 g cukru krystal
| 785 ml vody
| 6 kapek růžového oleje
| 180 g nízkotučného mléka v prášku
| 3 lžíce samokypřící mouky
| 3 lžičky semoliny
| 3 lžíce ghee
| 8 malých kardamomů, rozloupnout a rozdrtit semínka
| mléko k promíchání
| rostlinný olej na smažení
Postup přípravy receptu Gulab jaman :
Cukr a vodu dejte do hrnce a na jemném ohni ohřejte dokud se cukr nerozpustí. Zvyšte teplotu a dvě až tři minuty povařte, dokud nevznikne sirup. Vmíchejte růžový olej a odstavte. Práškové mléko, mouku, semolinu, ghee a mletý kardamom dejte do misky. Přidejte mléko a vytvořte jemné těsto. Vyválejte asi 20 kuliček o velikosti ořechu.
Ve woku nebo na hluboké pánvi rozehřejte olej a zlehka kuličky osmažte vždy po několika naráz. Měly by se smažit pomalu, trvá to asi 4 až 5 minut než lehce nabudou a osmaží se do červenohněda. Jakmile jsou hotové, nechte je odkapat a zalijte teplým sirupem. Podávejte při pokojové teplotě nebo o něco teplejší.
Fotky receptu Gulab jaman :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!