Vložil: | Curdibilka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Guláš dvou chutí:
1/2 kg vepř. kýty
| 2 lžičky soli
| 1/2 kg králičích jater nebo ledvinek
| pepř
| gůlášové koření
| 2 cibule
| olej
| 200 g mrkve
| 1/2 sklenice steril. červené papriky
| omáčka:
| 1/4 sklenice nálevu z papriky
| 1-1,5 l vody nebo mléka
| 3-4 lžíce mouky
Postup přípravy receptu Guláš dvou chutí:
Nejprve orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a promícháme. Přikryjeme poklicí a pečeme do změknutí masa.
Pak přidáme nakrájená králičí játra a ledvinky, promícháme a přikryjeme poklicí. Necháme dusit, podle potřeby podlijeme vodou.
Osolíme, opepříme, vsypeme gulášové koření a mírně podlijeme vodou. Necháme vodu vydusit a vše zaprášíme hladkou moukou. Pak opatrně za stálého míchání doléváme mléko. Omáčku provaříme.
Nakonec přidáme na jemné nudličky nakrájenou (předem očištěnou) mrkev (nebo strouhanou na W-krouhači), sterilovanou červenou papriku a dobře zamícháme, krátce povaříme. Nálevem z papriky guláš mírně dochutíme.
Hotový guláš dvou chutí podáváme nejlépe s knedlíkem, ale chutná i s čerstvým pečivem, bramborami, rýží nebo těstovinami.
Fotky receptu Guláš dvou chutí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!