Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.10. 2018
Dnes má svátek Lukáš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Guláš s čepicí z listového těsta

fotka Guláš s čepicí z listového těsta
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 100 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Guláš s čepicí z listového těsta:

1 kg hovězího masa (kližka, plátky zadního) nakrájeného na drobné kostičky  | 5 lžic rostlinného oleje  | 4 středně velké cibule nakrájené nadrobno  | 4 prolisované stroužky česneku  | 6 lžic rajčatového pyré nebo krájených loupaných rajčat Valfrutta v konzervě  | 4 kořenové petržele a mrkve, obojí velmi drobně nakrájené  | 4 větvičky čerstvého tymiánu (1 na ozdobení)  |  sůl  | 1 malé vejce na potření  | 500 g žampionů nebo jiných čerstvých hub nakrájených na plátky  |  čerstvě mletý pepř  | Na pokličku:  | 200 g koupeného listového těsta

Postup přípravy receptu Guláš s čepicí z listového těsta:

Na rozpáleném oleji restujte cibulku, až bude tmavě hnědá. Ke konci přidejte česnek.
Na tomto základu maso asi tři minuty zprudka ze všech stran opékejte. Podlijte horkou vodou, ale jen tak, aby nebylo úplně ponořené; zmírněte teplotu a půl hodiny zvolna duste. Přidejte zeleninu, tymián, sůl, pepř a pomalu vařte ještě 30–50 minut. Houby přidejte až na posledních pět minut vaření.
Vmíchejte pyré nebo krájená rajčata a směs nechte vychladnout.
Tymián vyjměte. Těsto rozválejte na výšku asi půl centimetru a vykrojte kolo ve velikosti zapékací misky. Vyřízněte v něm otvor (třeba pomocí šroubovacího uzávěru na lahve), aby během pečení mohla unikat pára.
Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Masovou náplň vložte do misky a přikryjte pokličkou z těsta. Vnitřní okraj misky můžete potřít bílkem a těstovou čepici vmáčknout dovnitř tak, aby se okraje trošku slepily. Díky tomu nebude mít tendenci z guláše ‚utíkat‘.
Pokličku potřete zbylým vejcem.
Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 40 minut, až je těstová čepice krásně zlatavá.
Misku opatrně přesuňte na velký podnos a ozdobte snítkou tymiánu. Vypečené těsto poslouží jako ideální příloha.


Fotky receptu Guláš s čepicí z listového těsta:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Guláš s čepicí z listového těsta
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Stříbrňáky