Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.10. 2018
Dnes má svátek Michaela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Guláš v tlakovém hrnci

fotka Guláš v tlakovém hrnci
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Guláš v tlakovém hrnci:

800 g hovězí přední maso  | 4 lžíce sádlo  | 1 kostka hovězího bujonu  | 4 ks cibule (střední)  | podle chuti: drcený kmín  | 2 lžíce mletá sladká paprika  | 1/2 lžičky mletá pálivá paprika  | 4 stroužky česnek  | podle chuti: mletý černý pepř a sůl  | podle chuti: majoránka  | podle potřeby: voda a tmavá jíška

Postup přípravy receptu Guláš v tlakovém hrnci:

Cibule očistíme a naksekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostky asi 4x4cm.

V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli v něm necháme pomalu zesklovatět. Pak zvýšíme teplotu na maximum, přisypeme papriku a restujeme asi jen půl minutky, aby paprika nezhořkla. Rychle přidáme maso a restujeme jej, aby se zatáhlo.

Maso smažíme několik minut než začne vonět a pouštět šťávu, pak maso osolíme, opepříme, přidáme kmín a podlijeme vodou tak, aby se nám maso dusilo a ne vařilo. Důkladně promícháme, zavřeme tlakový hrnec a dáme dusit. Zatím si oloupeme a prolisujeme česnek a z bujonu si připravíme vroucí vývar.

Asi po 30 minutách by mělo být maso měkké. Nemělo by však být moc měkké, aby se nerozpadalo až na vlákna.

Přidáme vroucí vodu s rozpuštěnou kostkou bujonu. Celkem budeme mít 2 - 2,5 l guláše a necháme provařit.

Do vroucího guláše přisypeme dle potřeby jíšku nebo strouhaný chléb. Jíšky dáváme raději méně, protože guláš zahustí až po chvíli míchání. Přidáme lisovaný česnek a majoránku.

Necháme lehce prohřát a podáváme. Guláš je nejlepší mezi druhým a sedmým dnem, i když je to proti hygienickým předpisům.



Fotky receptu Guláš v tlakovém hrnci:

Guláš v tlakovém hrnci
Guláš v tlakovém hrnci
Guláš v tlakovém hrnci
Guláš v tlakovém hrnci
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Guláš v tlakovém hrnci
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !