4 vejce
| 200 g pískového cukru
| 1 vaniklový cukr
| 200 g rozpuštěného másla
| 100 g hladké mouky
| 125 g solamylu (bramborový škrob)
| 2 lžičky prášku do těsta
| šťáva ze 3 citronů
| 150 g moučkového cukru
Postup přípravy receptu Halský dort:
Nejprve ušlehat celá vejce s cukrem a rozpuštěným máslem. Za sucha smíchat mouku se solamylem a práškem a pak opatrně zamíchat do ušlehané hmoty. Pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě. Necháme trochu vydýchat, ještě teplý dot propícháme vidličkou a zalijeme polevou z citronové šťávy a cukru.
Tento dort má zvláštně pikantní chuť po citronu. Vyzkoušejte.
Fotky receptu Halský dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!