Vložil: | SRNA |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Havajské závitky s ananasem a brusinkami:
1 ks červené papriky
| 4 lžíce másla
| 400 ml zeleninového vývaru
| 8 ks krůtích řízků
| sůl, pepř, mletá paprika
| 4 plátky ementálu
| 4 plátky vařené šunky
| 3 lžíce brusinkové marmelády
| 100 g kompotovaného ananasu
| 4 snítky estragonu
| 100 ml suchého cherry
| 1 lžíce najemno nasekané pažitky
| 3 lžíce brusinkového kompotu
| 3 lžíce zakysané smetany nebo Ramy Cremefine
Postup přípravy receptu Havajské závitky s ananasem a brusinkami:
Papriku omyjeme, rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na jemné kostičky. Podusíme je na rozehřátém másle a přidáme rýži, krátce podusíme a přilijeme 300 ml zeleninového vývaru. Zvolna vaříme asi 20 minut. Krůtí řízky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a ochutíme mletou paprikou. Plátky sýra a šunky přepůlíme. Řízky potřeme brusinkovou marmeládou a obložíme vždy 1 plátkem sýra a šunky. Ananas dáme okapat a nakrájíme na co nejdrobnější kostičky. Rozdělíme je na řízky. Estragon opereme, vodu setřepeme a lístky otrháme. Polovinu rozdělíme na řízky. Zavineme je a sepneme špejlí.
V pekáči rozehřejeme zbývající máslo a závitky na něm ze všech stran asi 6 minut opékáme. Přilijeme zbývající vývar a cherry. Zvolna dusíme asi 10 minut při mírné teplotě. Závitky vyjmeme a uchováme horké. Rýži scedíme a smícháme s pažitkou. Kompotované brusinky dáme okapat a prohřejeme je v omáčce. Přimícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. Havajské závitky, rýži a omáčku upravíme na 4 nahřáté talíře. Podáváme posypané zbývajícími estragonovými lístky.
Fotky receptu Havajské závitky s ananasem a brusinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!