Použité suroviny receptu Hermelín balený v pancettě s brusinkovým pyré:
5 ks Hermelín
| 1 kg mražené bramborové plátky
| 150 g plátky chleba
| 100 g hladká mouka
| 5 ks vaječné bílky
| svazek čerstvé bylinky (bazalka, tymián apod.)
| 300 g plátky pancetty (nebo slaniny)
| 250 g brusinková omáčka (pyré)
| 150 g vlašské ořechy na dozdobení
| olej pro smažení podle potřeby
Postup přípravy receptu Hermelín balený v pancettě s brusinkovým pyré:
Hermelín nakrájíme na plátky o tloušťce asi jeden centimetr. Smícháme chléb s bylinkami a v mixeru připravíme strouhanku. Sýr obalíme v mouce, bílku a potom ve strouhance. Olej rozehřejeme ve fritéze nebo v pánvi na 190 °C, vložíme obalený sýr a smažíme po dobu 2-3 minut dozlatova. Usmažený Hermelín pak zabalíme do pancetty a pečeme v rozehřáté troubě po dobu 5 minut. Podáváme s brusinkovou omáčku a s dozlatova opečenými bramborovými plátky. Na závěr talíř posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
Fotky receptu Hermelín balený v pancettě s brusinkovým pyré:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!