Použité suroviny receptu Hermelín s jahodovým pyré:
4 kulaté sýry typu Hermelín, nejlépe kozí
| 1 kg čerstvých jahod
| 200 g želírovacího cukru 2 : 1
| 4 vejce
| 8 vrchovatých lžic polohrubé mouky
| 8 lžic suchého bílého vína
| 1 rovná lžička soli
| 2 rovné lžičky solamylu
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Hermelín s jahodovým pyré:
1. Jahody omyjeme a osušíme. 500 g jahod rozmixujeme najemno, smícháme s želírovacím cukrem a necháme prosladit.
2. Zbylé jahody nakrájíme na malé kousky, vmícháme do pyré a uložíme do lednice, nejméně na 2 hodiny.
3. Z ostatních surovin (kromě oleje) umícháme husté těstíčko a necháme 20 minut odpočívat.
4. U sýrů dáme pozor, abychom nepoškodili vrchní bílou kůrku (sýr by pak mohl vytéct), obalujeme je v těstíčku a smažíme ve vysoké vrstvě oleje, nejlépe ve fritéze. Přebytečný tuk odsajeme na papírové utěrce.
5. Na talíři upravíme s jahodovým pyré a zdobíme snítkou meduňky, v ideálním případě žlutým květem lichořeřišnice se zeleným lístkem.
Fotky receptu Hermelín s jahodovým pyré:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!