Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Kdy se slaví Halloween v roce 2017?Kdy se slaví Halloween v roce 2017? Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 20.10. 2017
Dnes má svátek Vendelín
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Hermelín s omáčkou ze zeleného pepře

fotka Hermelín s omáčkou ze zeleného pepře
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Hermelín s omáčkou ze zeleného pepře:

4 ks hermelínu  | 1 lžička másla  | 1 lžička hladké mouky  | 150 ml smetany (mléka)  |  špetka soli  |  zelený pepř  | Na bramboráky:  | 750 g brambor  | 1 vejce  | 3 lžíce hladké mouky  |  sůl  |  majoránka  |  kmín  |  mletý pepř  |  (česnek)  |  tuk na smažení  | Na přílohu:  | 1 mražená baby karotka

Postup přípravy receptu Hermelín s omáčkou ze zeleného pepře:

Příprava tohoto jídla je náročnější na organizaci práce, zvláště pokud ho připravujete pro více lidí. Doporučuji nejdříve si připravit bramboráky - očištěné brambory nakrouháme, smícháme s uvedenými surovinami a upečeme na pánvi. Suroviny zde uvedené jsou pouze orientační, bramborák si samozřejmě můžeme přizpůsobit podle svých zvyklostí. Můžeme péct menší bramboráčky (lépe to vypadá, ale dá to více práce), nebo bramboráky na celou pánev (jde to rychleji a servírujeme je přeložené napůl). Hotové bramboráky ponecháme v teple.
Poté si připravíme omáčku – v kastrolku rozpustíme trochu másla a s hladkou moukou umícháme jíšku, rozředím smetanou či mlékem, malinko přisolíme a hlavně přisypeme hrubě mletý zelený pepř. Dvě až tři minuty provaříme a odstavíme.
Plech na pečení vytřeme jednou lžičkou oleje a poklademe ho bramboráky. Na bramboráky položíme podélně rozkrojený hermelín řeznou plochou nahoru a polijeme ho připravenou omáčkou. Vložíme pod gril a grilujeme, až se sýr začne mírně tavit.
Baby karotku (jen mírně rozmraženou) vsypeme do vařící osolené vody, přidáme malý kousek másla a vaříme do měkka. Trvá to pouze pár minut. Hotovou karotku zcedíme a použijeme jako lehkou zeleninovou přílohu k bramboráku s hermelínem.


Fotky receptu Hermelín s omáčkou ze zeleného pepře:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hermelín s omáčkou ze zeleného pepře
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !