Použité suroviny receptu Hermelín v mandlovém těstíčku:
4 hermelíny
| 8 lžic hladké mouky
| 2 vejce
| 100 g mandlových lupínků
| dle potřeby: olej
| 8 kompotovaných meruňek
| dle chuti: hotovou ostrou omačku (cikánskou, orientální, nebo chilli s česnekem)
| několik listů hlávkového salátu a polníčku
| 1 pomeranč
| dle potřeby: petrželku na zdobení
Postup přípravy receptu Hermelín v mandlovém těstíčku:
Hermelíny rozpůlíme a postupně obalujeme v hladké mouce, rozkvedlaném vajíčku a mandlových lupíncích. Obalené sýry potom vkládáme do rozpáleného tuku a asi 2 minuty fritujeme dozlatova.
Jednu půlku meruňky nařežeme na tenké plátky, zbylé na malé kostičky, které pak zamícháme do omáčky. Listy obou salátů očistíme, rozložíme na talíře a upravíme na ně osmažený sýr.
Ke každé porci přidáme trochu omáčky. Petrželku omyjeme, pomeranč nakrájíme na plátky. Sýry ozdobíme plátky pomeranče, proužky meruňky a lístky petrželky.
Fotky receptu Hermelín v mandlovém těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!